Intézményi hospice ellátás

Majosháza Hospice Ház

Legfőbb célunk a daganatos betegségben szenvedők életének megkönnyítése, hogy ezt a nehéz időszakot is teljes körű támogatás és törődés mellett, méltón tölthessék el. A Pest megyei hospice házban odaadással segítünk mind testileg, mind lelkileg a haldoklók ápolásában, és hozzátartozóiknak a gyász feldolgozásában.

A Majosházai Hospice Ház vállalja a daganatos betegségben szenvedők palliatív ellátását.
Állami finanszírozás keretében területi kötelezettséggel az alábbi pest megye környéki településeken gondoskodunk a hospice ellátásról:
Alsónémedi, Apaj, Áporka, Bugyi, Dabas, Délegyháza, Dömsöd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Halásztelek, Hernád, Inárcs, Kakucs, Kiskunlacháza, Lórév, Majosháza, Makád, Örkény, Pusztavacs, Ráckeve, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Táborfalva, Taksony, Tatárszentgyörgy, Tököl, Újhartyán, Újlengyel. (Állandó vagy ideiglenes tartózkodás hely)

Intézményünk az állami támogatási lehetőség mellett finanszírozott formában természetesen a más területről érkezőket is fogadja, és gondoskodik a hospice ellátásról.

A teljes körű ellátás körében a Majosháza Hospice Ház biztosítja:
– napi háromszori étkezés,
– orvosi ellátást,
– ágynemű és a ruházat rendszeres mosását,
– egyéni és csoportos tornát gyógytornász segítségével,
– mentálhigiénés gondozást, foglalkozást,
– hagyományos és nemzeti ünnepek megtartása
– kápolnában református és katolikus igehirdetések
– lelki segítségnyújtás a gyászolók részére, gyászfeldolgozó csoportos kurzus.

A kétágyas – nővérhívóval ellátott – lakószobákban átlagosan 7 m2 lakóterület jut egy főre. Minden szobához tartozik egy felszerelt akadálymentesített fürdőszoba.

Amennyiben kérdése van, vagy további információt szeretne a hospice ellátás tudnivalóival kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken!

Kontha Benőné Piroska fenntartó: 06-20-584-4653
Maróti Marianna vezetőápoló: 06-20-247-8884
Email: diakoniamajoshaza@gmail.com

 

Az intézményi fekvő beteg ellátás céljai a hospice házban:

– adekvát fájdalomcsillapítással a betegek minél előbb megszabadítani súlyos fájdalmaitól, megfelelő egyéb tüneti terápia alkalmazásával csökkenteni a beteg több kínzó tünetét (pl. hányás, székrekedés, fulladás, szájszárazság, vizenyők, vérzések, zavartság stb.)

– A romló szomatikus állapot mellett végrehajtani a társbetegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás, szív -, veseelégtelenség, stb.) gyógyszerelésének módosítását

– gondos ápolással lehetőség szerint megakadályozni a fekvési szövődmények létrejöttét, ill. kezelni azokat, csökkenteni a tumoros sebek okozta kellemetlenségeket, segítséget nyújtani a különböző katéterek ellátásban, ameddig csak lehet, megőrizni a beteg aktivitását, testi gyengesége, csontáttétek ellenére is, biztosítani a beteg szájon át történő folyadékfelvételét az élete utolsó pillanatáig,

– megfelelő empátiás készséggel és kommunikációs technikák alkalmazásával oldani a beteg ill. családtagjainak szorongását, csökkenteni az erőteljes hárításból fakadó kommunikációs nehézségeket, a beteg megváltozott viselkedéséből származó familiáris konfliktusokat

A hospice ellátás keretin belül hozzá kapcsolódó tevékenységek révén pedig:

– telefonos tanácsadással segíteni a régió háziorvosait, önkormányzatait, családsegítő szolgálatait, az otthoni hospice ellátás és a hospice ház által gondozott betegeket, családtagokat, a kórházak szociális munkásaival

Betegfelvétel menete a hospice házba:

A betegek felvétele háziorvosi beutalóval, elsősorban az otthoni hospice ellátásból vagy közvetlenül más kórházi osztályból történik előjegyzési lista alapján. A felvétel 3 fő indoka: tüneti terápia, tartós illetve terminális ápolás lehet. A várólistáról való felvétel nem időrendi, hanem súlyossági sorrendben történik általában 10 munkanapon belül. Az intézménybe sürgősségi felvétel nincs, de esetenként hétvégi ügyeletben is megtörténik a betegfelvétel.

Kapcsolatfelvétel:
Hospice adminisztrátor: 06-20-247-1261
Email: diakoniamajoshaza@gmail.com